Ekstra Bladet snýtir burkaforboð í Danmark
1.august 2018 verður tað ólógligt at ganga í burka og niqab alment. Men Ekstra Bladet hevur funnið útav, hvussu mann kann “snýta” lógina
28.06.2018 - 18:45

Skrivað hevur: Rannvá Dahl Hanusson

 

Fólkatingið í Danmark hevur viðtikið eina nýggja lóg, sum forbjóðar fólkum at dekka andlitið í almenna rúminum. Tað merkir, at tað er forboðið at ganga í m.a. burka og niqab. Bótin fyri at bróta lógina er 10.000 kr.

 

Men í lógini er eitt hol. Tað er ólógligt at dekka andlitið uttan so at tað “tjener et anerkendelsesværdigt formål” Tað vil siga, at um mann dekkar seg við einum turriklæði, tá tað er kalt úti, er loyvt at dekka andlitið ella tílíkt.

 

Ekstra Bladet hevur gjørt eitt event á facebook, sum eitur “Danmarks længste maskebal”. Tey bjóða til eitt maskuball, sum byrjar 1.august 2018 – tá lógin kemur í gildið - og endar, tá ið burkaforboðið endar. Tað merkir, at um onkur meldar seg til, so hevur persónurin “et anerkendelsesværdigt formål” og kann tí ganga við burka ella niqab.

 

Les eisini um Káru, sum royndi seg við hijab í tríggjar dagar her.

 
 

 

 

Lost Frequencies á Voxbotn 2019 Belgiski dj’urin er júst kunngjørdur, sum fyrsta navnið á Voxbotn 2019
Fimm føroyskir makeup-instagrammarar tú burdi fylgt Tørvar tær íblástur til tað næsta look’ið, og skal tað vera meira “extra” enn eitt smokey eye?  Röddin hevur funnið 5 føroyskar instagrammarar,...
- Trúgvi ongantíð, at eg fari at steðga við at gera tónleik - Hetta lýsir bara tað at blíva vaksin og at liva í tí dystopiska veruleikanum. Soleiðis svaraði Teitur Lassen, tá eg spurdi hann um innihaldið á...
Yvirlit: Tiltøk í november Her er eitt yvirlit yvir tiltøk, tú kanska hevur áhuga í
Samanhald fram um alt Eg fekk eitt prátt við Brynjar Hlodersson, Lasse Thillitz Andreasen og Grétar Snær Gunnarsson, um teirra tíð í Føroyum.