Fekk heldur ikki viðhald í Landsrættinum

09.11.2012 - 14:11
Fekk heldur ikki viðhald í Landsrættinum
Landsrætturin hevur staðfest dómin í Føroya Rætti um løn, tá Kári á Rógvi var í pápafaraloyvi í løgtinginum
Tað gjørdi ongan mun hjá Kára á Rógvi at skjóta málið um løn í farloyvistíðini inn fyri Landsrættin, tí Landsrætturin hevur staðfest dómin í Føroya Rætti.
 

<div>K&aacute;ri &aacute; R&oacute;gvi, fyrrverandi l&oslash;gtingslimur, fekk ikki vi&eth;hald &iacute; Eystara Landsr&aelig;tti um, at hann &aacute;tti r&aelig;tt til l&oslash;n, me&eth;an hann var &iacute; p&aacute;pafarloyvi &uacute;r L&oslash;gtinginum.&nbsp;Eystari Landsr&aelig;ttur hevur sta&eth;fest d&oacute;min, i&eth; var&eth; sagdur &iacute; F&oslash;roya R&aelig;tti &iacute; august m&aacute;na&eth;i.&nbsp;T&aacute; m&aacute;li&eth; var fyri &iacute; F&oslash;roya R&aelig;tti, var&eth; l&oslash;gtingi&eth; fr&iacute;d&oslash;mt.</div><div><br></div><div><b>Fekk einki lyfti</b></div><div><br></div><div>K&aacute;ri &aacute; R&oacute;gvi fekk einki lyfti um l&oslash;n &iacute; farloyvist&iacute;&eth;ini, seg&eth;i r&aelig;tturin. Og hann eigur heldur ikki at f&aacute;a l&oslash;n fyri farloyvist&iacute;&eth;ina. &nbsp;R&aelig;tturin v&iacute;sti til l&oacute;gina um barsilsskipan. Samb&aelig;rt henni hava kvinnur serr&aelig;ttindi. T&aelig;r eiga einsamallar fyrstu 14 vikurnar, eftir at barni&eth; er f&oslash;tt. K&aacute;ri &aacute; R&oacute;gvi var &iacute; farloyvi &uacute;r l&oslash;gtinginum, &aacute;&eth;renn fyrstu 14 vikurnar v&oacute;ru farnar.&nbsp;</div><div><br></div><div>Harafturat br&uacute;kar l&oslash;gtingi&eth; reglurnar, sum eru galdandi &aacute; almenna arbei&eth;smarkna&eth;inum. T&aelig;r siga, at menn hava r&aelig;tt til barsilsfarloyvi &iacute; ein m&aacute;na&eth;, men vi&eth; ongari l&oslash;n. Og t&iacute; seg&eth;i F&oslash;roya r&aelig;ttur, at K&aacute;ri &aacute; R&oacute;gvi &aacute;tti ikki at f&aacute;a l&oslash;n fyri t&aelig;r f&yacute;ra vikurnar, hann var &iacute; p&aacute;pafarloyvi.&nbsp;</div><div><br></div><div>K&aacute;ri &aacute; R&oacute;gvi skeyt beinan vegin m&aacute;li&eth; inn fyri Landsr&aelig;ttin, sum n&uacute; hevur sta&eth;fest d&oacute;min &iacute; F&oslash;roya R&aelig;tti.</div><div><br></div>

 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Sunnudag 26. mai
Bolero 26 mei 2019
94906
Sunnudag 26. mai
Meg minnist: Tórbjørn Joensen (1:3)
94672
Leygardag 25. mai
Tá Skagerak sakk
94025
Leygardag 25. mai
Also: At velja kyn er óetiskt!
94891
Nýggjastu sendingar í SV
Sunnudag 26. mai
Andaktin
94909
Sunnudag 26. mai
Møti úr Betesda í Klaksvík
94910
Fríggjadag 24. mai
Sí stroymingina: Borgin - Tjóðveldi
94874
Fríggjadag 24. mai
Andglettur - Sambandsflokkurin
94873