Høvuðssamstarvsnevnd stuðlar Køtlum

18.03.2019 - 10:27
AktueltHeilsa
Høvuðssamstarvsnevnd stuðlar Køtlum
-Jóanis Erik Køtlum hevur verið ein sera góður stjóri, og vit ynskja hann aftur í starvið, sigur Høvuðssamstarvsnevndin í Sjúkrahúsverkinum

Tak niður

Høvuðsssamstarvsnevndin fyri sjúkrahúsverkið vísir nú sín fulla stuðul til fyrrverandi stjóran, Jóanis Erik Køtlum.

-Jóanis Erik Køtlum hevur verið ein sera góður stjóri, og vit ynskja hann aftur í starvið, sigur høvuðssamstarvsnevndin, sum í sama viðfangi biður Heilsumálaráðið lurta eftir fyrrverandi sjúkrahússtjóranum og taka hansara útsagnir í størsta álvara.

Opna brævið frá høvuðssamstarvsnevndini í Sjúkrahúsverki Føroya skal lesast sum ein stórur stuðul til nú fyrrverandi sjúkrahússtjóran, Jóanis Erik Køtlum, sum segði upp fríggjadagin 8. mars, sigur Svend Erik Saxov, talsmaður fyri høvuðssamstarvsnevndina.

Í brævinum til Sirið Stenberg verður víst á, at starvsfólkini í sjúkrahúsverkinum undir leiðslu av Jóanis Erik Køtlum hava upplivað eitt mennandi, gevandi og professionelt samstarv, sum hevur breitt seg gjøgnum alt sjúkrahúsverkið, millum sjúkrahús, deplar, deildir, fakbólkar og starvsfólk.

Høvuðssamstarvsnevndin sigur seg undrast á, at landsstýriskvinnan í heilsumálum ikki vil kennast við teir trupulleikar, ið Jóanis Erik Køtlum vísir á.

-Tá Jóanis Erik Køtlum vísir á, at hann upplivir tvørrandi samskifti við Heilsu- og Innlendismálaráðið, og saknar stuðul og virðing frá tí politiska og fyrisitingarliga, eru vit sannførd um, at hann ikki tekur hetta úr ongum, skrivar samstarvsnevndin.

-Vit hava ein stjóra, sum dugir væl at samskifta, og tað á ein virðiligan hátt. Tí taka vit tað fyri fult, tá hann í síni uppsøgn vísir á ógvuliga vánaligt samskifti millum seg á Heilsu- og Innlendismálaráðið, sigur Svend Erik Saxov.

Hoyr innslag við at trýsta á pílin undir myndini. Innslagið var sent í útvarpstíðindunum á nátturða fríggjakvøldið 15. mars.

 
 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Mánadag 14. oktober
Norðurljóð 14. oktober 2019
99386
Mánadag 14. oktober
Átta ár við Lars - hvat nú?
99860
Mánadag 14. oktober
Við Tórði á túr á heystardegi
99851
Mánadag 14. oktober
Góðan morgun Føroyar 141019
99848
Mánadag 14. oktober
Minnismyndir: Hans Holm (1:3)
99841
Nýggjastu sendingar í SV
Mánadag 14. oktober
3-2
99875
Sunnudag 13. oktober
Andakt við Mourits Mouritsen
99826
Sunnudag 13. oktober
Guðstænasta úr Argja kirkju
99828
Hósdag 10. oktober
Suni Merkistein hittir Bob Geldof
99745
Mikudag 9. oktober
Fótbóltur: Føroyar - Norra (kvinnur)
99695