Bakkafrost: Einki plastútlát

03.09.2022 - 18:25
Aktuelt
Bakkafrost: Einki plastútlát
Bakkafrost tekur í størsta álvara, at fólk, sum í hesum døgum taka havhest, finna biofiltur frá alivinnuni í magunum á havhestaungunum.
Stjórin á Bakkafrosti, Regin Jacobsen, sigur fyritøkuna taka tað í allarstørsta álvara, at biofiltur frá alivinnuni verða funnin í havhestamagum

Nógv plast – millum annað sokallað biofiltur – verður funnið í magunum á havhestaungum, sum verða tiknir nú um dagarnar. Men ikki øll, sum veiða havhestaungar, eru á einum máli um, hvussu nógv biofiltur er at finna í havhestamagunum.

Tað var í tíðindunum í gjár, at Tóri Simonsen úr Hvannasundi segði, at magarnir í nógvum nátum, sum verða tiknir í løtuni, er fullir av plasti. – Nógv av plastinum eru biofiltur sum stava frá alivinnuni, segði hann.

– Hetta er nakað, sum Bakkafrost tekur í størsta álvara, sigur Regin Jacobsen, stjóri á Bakkafrosti, sum sum síðstu dagarnar sjálvur hevur verið eftir havhestaungum, men uttan at renna seg í biofiltur í nøkrum havhestaunga.

 
Er kopiera

Tak niður

Nýggjastu sendingar í ÚV
Nýggjastu sendingar í SV
Sunnudag 26. mars
Guðstænasta úr Sjóvar kirkju
154691
Sunnudag 26. mars
Andakt við Árna Joensen
154684
Fríggjadag 24. mars
Veðrið 24. Mars
154636
Mikudag 22. mars
Úr savninum: Flúgviplássið
154470