Fiskivinnunýskipanin samtykt

08.12.2017 - 20:28
AktueltPolitikkur
Fiskivinnunýskipanin samtykt
Tað eydnaðist samgonguni at fáa 16 atkvøður fyri uppskotinum við 2. viðgerð
Øll fimm broytingaruppskotini hjá andstøðunu fullu við sama atkvøðutali
 

Og tá ið andstøðan einans taldi 15, so var fiskivinnunýskipanin samtykt við einari atkvøðu meiriluta. Uppskotið fer sostatt víðari til 3. viðgerð, sum verður í komandi viku. 

Avtalan helt

Stóri spurningurin hevur í allan dag verið, um Magni Laksáfoss og burturstaddi Kristin Michelsen høvdu gjørt eina innanhýsis sokallaða clearingavtalu, sum inniber, at Magni Laksáfoss ikki atkvøddi, so tað ikki fekk týdning, at Kristin Michelsen var burturstaddur. Fomaðurin í Sambandsflokkinum legði hart trýst á Magna Laksáfoss í útvarpstíðindunum og í Degi & viku í kvøld, men líka lítið hjálpti. Enn eru atkvøðurnar ikki almannakunngørdar á heimasíðu løgtingsins, men alt bendi á, at tað var Magni Laksáfoss, sum gjørdi at vágskálin fall til fyrimun fyri samgonguna. 

Avleiðingar

Tað er alment kent, at Magni Laksáfoss var samráðingleiðarin hjá Sambandsflokkinum í samráðingunum við samgonguna um breiða semju, og at Magni Laksáfoss mælti flokkinum hjá sær til at taka undir við einu samráðingaruppskotið, men at flokkurin kolldømdi sama uppskot. Spurningurin er tí, um clearing avtalan fær avleiðingar fyri Magna Laksáfoss. Bárður á Steig Nielsen viðgongur í Norðlýsinum, at hann er vónbrotin, men vil ikki siga, um tað fær avleiðingar fyri Magna Laksáfoss, at hann hjálpti samgonguni.  

 

 

 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Týsdag 23. apríl
Morgunlestur týsdagur 23. apríl 2019
93369
Mánadag 22. apríl
Tretivu ár síðan oyggjaleikirnar
93309
Mánadag 22. apríl
Hin miskunnsami samariubúgvin
93342
Mánadag 22. apríl
Guðstænasta í Hoyvíkar kirkju
93730
Sunnudag 21. apríl
Tónaskaldið Jógvan Telling
93308
Nýggjastu sendingar í SV
Mikudag 24. apríl
25 minuttir: Andrias Høgenni
93252
Mánadag 22. apríl
Hamradun - konsert í Tvøroyrar kirkju
93477
Mánadag 22. apríl
Møti
93735
Mánadag 22. apríl
Andaktin
93733
Sunnudag 21. apríl
Ein stór løta
93495