Føroyar taptu 2-1 í venjingardysti

11.11.2020 - 19:02
ÍtrótturFótbóltur
Føroyar taptu 2-1 í venjingardysti
Føroyska A-landsliðið í fótbólti tapti 2-1 fyri Litava í venjingardysti í Vilnius í kvøld. Føroyska málið skeyt Gunnar Vatnhamar
 

Landsliðsvenjarin, Håkan Ericson, hevði boðað frá, at nýggir leikarar fóru at fáa møguleikan í landsdystinum móti Litava í kvøld, og soleiðis bleiv eisini. 

Ikki færri enn tríggir debutantar vóru á liðnum, sum sviin sendi á vøllin í Vilnius. Bartal Wardum, Magnus Holm Jacobsen og Hilmar Leon Jakobsen spældu allir sín fyrsta landsdyst fyri Føroyar. 

Á føroyska liðnum vóru annars Gunnar Nielsen í málinum. Í verjuni Gilli Rólantsson, Bartal Wardum, Heðin Hansen, Viljormur Davidsen. Á miðvøllinum Sølvi Vatnhamar, Rógvi Baldvinsson, Magnus Holm Jacobsen og Kaj Leo í Bartalsstovu. Og í álopinum Hilmar Leon Jakobsen og Meinhard Olsen. 

Hekk ikki saman

Tað var eyðsýnt í fyrra hálvleiki, at nógv nýggj andlit vóru á liðnum, tí spælið hjá føroyska liðnum hekk slett ikki saman. Føroyar høvdu valla eitt skot upp á málið í fyrra hálvleiki, og leikararnir megnaðu ikki at spæla bóltin sínámillum meir enn tvær ella tríggjar ferðir, áðrenn litavar fóru avstað við bóltinum.

Litava var greitt omaná, og móti endanum av dystinum fekk liðið eisini tvey mál, sum bæði blivu skotin av Gratas Sirgedas í 43. og 46. minutti. 

Føroyar hamskift

Í seinna hálvleiki skifti Håkan Ericson nakrar av heilt stóru profilunum á landsliðnum inn. Fyrst komu Brandur Henriksson Olsen á vøllin, og síðani Hallur Hansson, og tað sást beinavegin aftur á føroyska spælinum, sum gekk skjótar og hekk munandi betur saman.

Eisini Dan í Soylu, sum varð skiftur inn í hálvleikinum, royndist væl. Føroyar sótu á dystinum í seinna hálvleiki, og móti endanum bragdaði, tá Hilmar Leon Jakobsen fyrst saksasparkaði eitt innlegg á tvørtræið, og Gunnar Vatnhamar síðani setti returin í málið. 

Eitt blandað inntrykk, ið føroyska landsliðið gav frá sær í kvøld, og tað er ilt at síggja, hvussu liðið skal klára seg uttan Halli Hansson og Brandi Henrikssyni Olsen í Nations League dystinum móti Lettlandi leygardagin.

 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Týsdag 24. november
Breddin
116725
Týsdag 24. november
Nón 23. november 2020
116704
Týsdag 24. november
Morgunlesturin týsmorgunin 24. november 2020
116529
Nýggjastu sendingar í SV
Týsdag 24. november
Atlantshavið 3:3 - Úr Himni í helheim
116727
Mánadag 23. november
3-2
116682
Sunnudag 22. november
Andakt við Sonju I. Jacobsen
116610
Sunnudag 22. november
Fótbóltur: NSÍ - KÍ
116620
Sunnudag 22. november
Møti úr Leirvíkar Missiónshúsi
116617