Frágreiðing send fáar dagar áðrenn stjóraskifti

21.04.2022 - 17:15
AktueltPolitikkur
Frágreiðing send fáar dagar áðrenn stjóraskifti
Gjaldstovan sendi Fíggjarmálaráðnum frágreiðing um nógv umrøddu bíleggingarskipanina hjá Strandferðsluni bert fáar dagar áðrenn stjórin fór úr starvi.

Fyri 14 døgum síðani fór ein teldupostur frá Gjaldstovuni til Fíggjarmálaráðið. Í teldupostinum var ein frágreiðing um nógv umrøddu bíleggingarskipanina hjá Strandferðsluni. 

Bíleggingarskipanin hevur verið nógv umrødd seinastu mánaðirnar, og fleiri ivasomu viðurskiftini um hesa bíleggingarskipan eru komin undan kavi. Eitt nú fór kostnaðurin av skipanini nógvar milliónir uppum ætlaða kostnaðin. Eingin sáttmáli var millum Strandferðsluna og fyritøkuna, sum ger skipanina. Arbeiðið at gera skipanina varð ikki boðin út alment og Strandferðslan keypti arbeiðið frá einari fyritøku, sum eingin starvsfólk hevur sambært almenna rokniskapinum.

Arbeiðið við bíleggingarskipanini hevur fingið atfinningarnar at regna innyvir Strandferðsluna. Eitt nú frá Landsgrannskoðanini, Løgtings grannskoðarunum og fíggjarnevndini hjá løgtinginum. 

Arbeiðið við bíleggingarskipanini bleiv tí steðgað í fjør summar, og síðani hevur Strandferðslan ikki goldið rokningarnar frá fyritøkuni, sum ger skipanina - við tí úrsliti, at ógoldnar rokningar fyri smaár 2 milliónir liggja millum partarnar. Undanfarni landsstýrismaðurin í fíggjarmálum bað Gjaldstovuna um hjálp. Gjaldstovan fekk boð um at gera eina frágreiðing um málið, hvat skal til fyri at fáa skipanina lidna, og hvat endaligi kostnaðurin av skipanini er mettur at vera. 

Frágreiðingin frá Gjaldstovuni var send landsstýrinum fyri 14 døgum síðani. Og nakrar dagar seinni komu boðini um, at Strandferðslan skal hava nýggjan stjóra. 

Stóri spurningurin er, hevur hendan langa sagain um bíleggingarskipanina nakað við brádliga stjóraskifti at gera. Fráfarandi stjórin sigur nei, men vil ikki greiða frá nakrari ítøkiligari orsøk aftanfyri brádliga stjóraskifti. 

Landsstýrismaðurin í fíggjarmálum vil ikki greiða frá, hvat stendur í frágreiðingini. 

Uni Rasmussen vil ikki gera samrøðu við Kringvarpið í dag, men hann sigur í stuttari viðmerking, at nú skal frágreiðingin viðgerðast saman við Strandferðsluni, og næst á skránni er at finna stundir til tað. Fíggjarmálaráðið vil ikki lata alment innlit í frágreiðingina enn. 

 
Er kopiera

Tak niður

Nýggjastu sendingar í ÚV
Hósdag 6. oktober
RagnarRokk 6. oktober 2022
144020
Hósdag 6. oktober
RagnarRokk: Derek Sherinian um Vortex
144017
Hósdag 6. oktober
Ljóarin 6. oktober 2022
145903
Nýggjastu sendingar í SV
Hósdag 6. oktober
Flóttafólk 1:2
145866
Mikudag 5. oktober
Úr savninum: Soleiðis liva tey enn 2:2
145847
Sunnudag 2. oktober
Úr savninum: Staksmentan í besta blóma
145663
Sunnudag 2. oktober
Andakt við Høgna Johannesen
145656
Sunnudag 2. oktober
Guðstænasta í Kvívíkar kirkju
145660