Ósamd um umhvørviskós

11.02.2019 - 11:30
AktueltPolitikkur
Ósamd um umhvørviskós
Ein útsøgn hjá Jacobi Vestergaard festi um vikuskiftið eld í eitt innanhýsis, men alment kjak um umhvørvispolitisku kósina hjá Fólkaflokkinum
Útsøgnin hjá Vestergaard elvdi til alment orðaskifti millum prominent fólkafloksfólk um vikuskiftið
 

Jacob Vestergaard, tingmaður, var í in.fo endurgivin fyri at siga, at "føroyingar skulu gera tað, sum loysir seg best fyri Føroyar, uttan at hugsa um umhvørvið. Og tí skulu vit sjálvsagt eisini gera grønar orkuskipanir, har tað er bíligari enn at brenna olju, men er tað bíligari at brenna olju, skulu vit tað"

Sjónarmiðið hjá Vestergaard fekk fleiri fólk í Fólkaflokkinum til knappaborðið, m.a. Hanus Samró, Jákup Mikkelsen, Bjarna Djurholm, Gunnvá við Keldu og Anniku Olsen, ið var landsstýriskvinna við umhvørvismálum, tá ið umhvørvispolikkur Føroya var samtyktur, og samtykt var miðvíst at minka útlátið. Annika Olsen mælir til at víðka umhvørvispolitikkin við einum forboði móti plasti í 2030. 

"Hetta er gott fyri umhvørvið og fyri okkara umdømi úti i heimi sum fiskivinnutjóð og ferðamannaland. Virðing fyri umhvørvinum og búskapur ganga hond i hond og kemur at gera tad i framtíðini, tí brúkarin setir krøv um hetta." skrivar borgarstjórin í Tórshavnar kommunu. ''

 

Viðurkennir veðurlagsbroytingar, men...

Vestergaard sjálvur útdýpar sjónarmiðið hjá sær á facebook seint gjárkvøldið:

"Eg viðurkenni, at veðurlagsbroytingar eru veruligar, og nógv bendir á at tær eru mannaskaptar. Og eg viðurkenni eisini, at veðurlagsbroytingar kunnu ikki steðgast fullkomuliga, men um heimsins lond veruliga taka seg saman innan fá ár og finna alternativar orkuloysnir, ið ikki forða londum í at mennast, so kunnu veðurlagsbroytingarnar avmarkast. Men eg veit eisini, at tað føroyska útlátið av CO2 spælir ongan leiklut. Tað er bara ein dukkufretur í hesum sambandi, og tí vil eg halda fast við, at vit í Føroyum skulu ikki skræða okkum sundur og leggja byrðar á vinnu og fólk, til tess at minka okkara frammanundan lítla og týdningarleysa útlát." 


 

 
Nýggjastu sendingar í ÚV
Týsdag 23. apríl
Morgunlestur týsdagur 23. apríl 2019
93369
Mánadag 22. apríl
Tretivu ár síðan oyggjaleikirnar
93309
Mánadag 22. apríl
Hin miskunnsami samariubúgvin
93342
Mánadag 22. apríl
Guðstænasta í Hoyvíkar kirkju
93730
Sunnudag 21. apríl
Tónaskaldið Jógvan Telling
93308
Nýggjastu sendingar í SV
Mikudag 24. apríl
25 minuttir: Andrias Høgenni
93252
Mánadag 22. apríl
Hamradun - konsert í Tvøroyrar kirkju
93477
Mánadag 22. apríl
Møti
93735
Mánadag 22. apríl
Andaktin
93733
Sunnudag 21. apríl
Ein stór løta
93495