Allar kommunur í Suðuroy meiri í skatti

04.12.2012 - 13:55
Allar kommunur í Suðuroy meiri í skatti
Á Tvøroyri eru tríggjar milliónir fleiri komnar í kassan í ár samanborið við somu tíð í fjør
Allir kommunukassarnir í Suðuroynni hava havt størri inntøku í ár. Á Tvøroyri eru skattainntøkurnar vaksnar við trimum milliónum kr.
 

<div>Allar kommunur &iacute; Su&eth;uroynni kunna sta&eth;festa v&oslash;kstur &iacute; skattainnt&oslash;kunum &iacute; &aacute;r.</div><div><br></div><div>Taks hevur gj&oslash;rt eitt yvirlit yvir skattainnt&oslash;kurnar fyrstu ellivu m&aacute;na&eth;irnar, og ta&eth; v&iacute;sir, at allar kommunurnar &iacute; Su&eth;uroynni hava havt munandi v&oslash;kstur &iacute; skattainnt&oslash;kunum.</div><div><br></div><div>&Aacute; Tv&oslash;royri hevur skattainnt&oslash;kan veri&eth; 3,1 milli&oacute;n kr&oacute;nur st&oslash;rri enn somu t&iacute;&eth; &iacute; fj&oslash;r. V&oslash;ksturin er til 7,2 prosent.&nbsp;Lutfalsliga hevur F&aacute;mjins kommuna havt st&oslash;rsta v&oslash;ksturin. Har hevur skattainnt&oslash;kan veri&eth; 13,6 prosent st&oslash;rri &iacute; &aacute;r, og n&aelig;stst&oslash;rsti v&oslash;ksturin er &iacute; Hovi, &nbsp;12,3 prosent.</div><div><br></div><div>&Iacute; Sumba er v&oslash;ksturin 6,7 prosent, Hvalba 5,2 prosent, Porkeri 3,6 prosent, og &iacute; V&aacute;gs kommuna hevur v&oslash;ksturin &iacute; skattainnt&oslash;kunum veri&eth; 3,1 prosent.</div><div><br></div><div><b>Afturgongd &iacute; 11 kommunum</b></div><div><br></div><div>&Iacute; 11 av teimum 30 kommununum er minni komi&eth; inn &iacute; skatti. &Iacute; Fugloy er skattainnt&oslash;kan minka&eth; 10,2 prosent, &iacute; Sands kommunu 4,2 prosent, og &iacute; H&uacute;sa kommuna hevur afturgongdin veri&eth; f&yacute;ra prosent.</div><div><br></div><div>&Iacute; kr&oacute;num og oyrum hevur T&oacute;rshavnar kommuna havt st&oslash;rsta innt&oslash;kuv&oslash;ksturin. Kommunukassin &iacute; h&oslash;vu&eth;ssta&eth;arkommununi hevur fingi&eth; 15,3 milli&oacute;nir kr&oacute;nur fleiri &iacute; skatti &iacute; &aacute;r. Skatturin &iacute; Runav&iacute;kar kommunu er &nbsp;vaksin 3,2 milli&oacute;nir, og &iacute; Klaksv&iacute;k og &aacute; Tv&oslash;royri eru g&oacute;&eth;ar tr&iacute;ggjar milli&oacute;nir fleiri komnar &iacute; kassan.</div><div><br></div><div>St&oslash;rsta afturgongdin hevur veri&eth; &iacute; Eysturkommunu. &nbsp;&Iacute; Eysturkommunu eru 1,6 milli&oacute;nir kr&oacute;nur f&aelig;rri komnar &iacute; kassan &iacute; &aacute;r.&nbsp;&Aacute; Sandi er skattainnt&oslash;kan minka&eth; eina h&aacute;lva milli&oacute;n, og &iacute; S&oslash;rv&aacute;gi eru innt&oslash;kurnar l&aelig;kka&eth;ar umlei&eth; 300.000 kr&oacute;nur.</div><div><br></div><div><b>Kommunurnar meiri - landskassin minni</b></div><div><p class="MsoNormal">Kommunurnar fingu fyrstu 11 m&aacute;na&eth;irnar &iacute; &aacute;r 32 milli&oacute;nir kr&oacute;nur fleiri &iacute; skatti enn somu t&iacute;&eth; &iacute; fj&oslash;r, v&iacute;sir uppger&eth;in hj&aacute; Taks.&nbsp;Tilsamans hava kommunurnar fingi&eth; &aacute;lei&eth; 1,3 milliardir kr&oacute;nur &iacute; skatti, og v&oslash;ksturin er 2,53 prosent samanbori&eth; vi&eth; somu t&iacute;&eth; &iacute; fj&oslash;r.</p><p class="MsoNormal">Uppger&eth;in hj&aacute; TAKS v&iacute;sir eisini, at landskassin fyrstu 11 m&aacute;na&eth;irnar hevur fingi&eth; 1,1 milliard kr&oacute;nur inn &iacute; skatti, og ta&eth; eru slakar 250 milli&oacute;nir kr&oacute;nur f&aelig;rri enn somu t&iacute;&eth; &iacute; fj&oslash;r. Innt&oslash;kurnar fr&aacute; eftirl&oslash;narskatti eru 193 milli&oacute;nir kr., og kirkjuskatturin er vaksin 1,45 milli&oacute;nir.</p></div><div><br></div><div><br></div>

Er kopiera
Nýggjastu sendingar í SV
Mikudag 22. mars
Úr savninum: Flúgviplássið
154470
Týsdag 21. mars
Vísindavøka 2022
154454
Sunnudag 19. mars
Møti úr Filadelfia í Gøtu
154340
Sunnudag 19. mars
Andakt við Árna Joensen
154308