Allar kommunur í Suðuroy meiri í skatti

04.12.2012 - 13:55
Allar kommunur í Suðuroy meiri í skatti
Á Tvøroyri eru tríggjar milliónir fleiri komnar í kassan í ár samanborið við somu tíð í fjør
Allir kommunukassarnir í Suðuroynni hava havt størri inntøku í ár. Á Tvøroyri eru skattainntøkurnar vaksnar við trimum milliónum kr.
 

<div>Allar kommunur &iacute; Su&eth;uroynni kunna sta&eth;festa v&oslash;kstur &iacute; skattainnt&oslash;kunum &iacute; &aacute;r.</div><div><br></div><div>Taks hevur gj&oslash;rt eitt yvirlit yvir skattainnt&oslash;kurnar fyrstu ellivu m&aacute;na&eth;irnar, og ta&eth; v&iacute;sir, at allar kommunurnar &iacute; Su&eth;uroynni hava havt munandi v&oslash;kstur &iacute; skattainnt&oslash;kunum.</div><div><br></div><div>&Aacute; Tv&oslash;royri hevur skattainnt&oslash;kan veri&eth; 3,1 milli&oacute;n kr&oacute;nur st&oslash;rri enn somu t&iacute;&eth; &iacute; fj&oslash;r. V&oslash;ksturin er til 7,2 prosent.&nbsp;Lutfalsliga hevur F&aacute;mjins kommuna havt st&oslash;rsta v&oslash;ksturin. Har hevur skattainnt&oslash;kan veri&eth; 13,6 prosent st&oslash;rri &iacute; &aacute;r, og n&aelig;stst&oslash;rsti v&oslash;ksturin er &iacute; Hovi, &nbsp;12,3 prosent.</div><div><br></div><div>&Iacute; Sumba er v&oslash;ksturin 6,7 prosent, Hvalba 5,2 prosent, Porkeri 3,6 prosent, og &iacute; V&aacute;gs kommuna hevur v&oslash;ksturin &iacute; skattainnt&oslash;kunum veri&eth; 3,1 prosent.</div><div><br></div><div><b>Afturgongd &iacute; 11 kommunum</b></div><div><br></div><div>&Iacute; 11 av teimum 30 kommununum er minni komi&eth; inn &iacute; skatti. &Iacute; Fugloy er skattainnt&oslash;kan minka&eth; 10,2 prosent, &iacute; Sands kommunu 4,2 prosent, og &iacute; H&uacute;sa kommuna hevur afturgongdin veri&eth; f&yacute;ra prosent.</div><div><br></div><div>&Iacute; kr&oacute;num og oyrum hevur T&oacute;rshavnar kommuna havt st&oslash;rsta innt&oslash;kuv&oslash;ksturin. Kommunukassin &iacute; h&oslash;vu&eth;ssta&eth;arkommununi hevur fingi&eth; 15,3 milli&oacute;nir kr&oacute;nur fleiri &iacute; skatti &iacute; &aacute;r. Skatturin &iacute; Runav&iacute;kar kommunu er &nbsp;vaksin 3,2 milli&oacute;nir, og &iacute; Klaksv&iacute;k og &aacute; Tv&oslash;royri eru g&oacute;&eth;ar tr&iacute;ggjar milli&oacute;nir fleiri komnar &iacute; kassan.</div><div><br></div><div>St&oslash;rsta afturgongdin hevur veri&eth; &iacute; Eysturkommunu. &nbsp;&Iacute; Eysturkommunu eru 1,6 milli&oacute;nir kr&oacute;nur f&aelig;rri komnar &iacute; kassan &iacute; &aacute;r.&nbsp;&Aacute; Sandi er skattainnt&oslash;kan minka&eth; eina h&aacute;lva milli&oacute;n, og &iacute; S&oslash;rv&aacute;gi eru innt&oslash;kurnar l&aelig;kka&eth;ar umlei&eth; 300.000 kr&oacute;nur.</div><div><br></div><div><b>Kommunurnar meiri - landskassin minni</b></div><div><p class="MsoNormal">Kommunurnar fingu fyrstu 11 m&aacute;na&eth;irnar &iacute; &aacute;r 32 milli&oacute;nir kr&oacute;nur fleiri &iacute; skatti enn somu t&iacute;&eth; &iacute; fj&oslash;r, v&iacute;sir uppger&eth;in hj&aacute; Taks.&nbsp;Tilsamans hava kommunurnar fingi&eth; &aacute;lei&eth; 1,3 milliardir kr&oacute;nur &iacute; skatti, og v&oslash;ksturin er 2,53 prosent samanbori&eth; vi&eth; somu t&iacute;&eth; &iacute; fj&oslash;r.</p><p class="MsoNormal">Uppger&eth;in hj&aacute; TAKS v&iacute;sir eisini, at landskassin fyrstu 11 m&aacute;na&eth;irnar hevur fingi&eth; 1,1 milliard kr&oacute;nur inn &iacute; skatti, og ta&eth; eru slakar 250 milli&oacute;nir kr&oacute;nur f&aelig;rri enn somu t&iacute;&eth; &iacute; fj&oslash;r. Innt&oslash;kurnar fr&aacute; eftirl&oslash;narskatti eru 193 milli&oacute;nir kr., og kirkjuskatturin er vaksin 1,45 milli&oacute;nir.</p></div><div><br></div><div><br></div>

Er kopiera
Nýggjastu sendingar í ÚV
Sunnudag 24. oktober
Credo: Sum hjørtur hyggur tráandi
130257
Leygardag 23. oktober
Brunsj við Jón Aldará
130297
Leygardag 23. oktober
Jambalaja 23. oktober 2021
130295
Leygardag 23. oktober
Morgunlestur leygardagur 23. oktober 2021
130230
Nýggjastu sendingar í SV
Fríggjadag 22. oktober
í Luftini við Daniu O. Tausen
130270
Hósdag 21. oktober
Hin gloymda oyggin - seinni partur
130217
Týsdag 19. oktober
VIDEO: LFB byggir ein dronubil
130041
Mánadag 18. oktober
3-2
130065